Asusteet kukkamekkojen kanssa

Tänä kesänä, aivan kuten viime kesänä ja sitä edeltävänä kesänä, olen päättänyt nauttia täysin rinnoin siitä, että voin vetää ylleni jälleen ihania kukkakuvioisia kesämekkoja. Rakastan kukallisia mekkoja, jotka ovat jollain tapaa paitsi suloisen tyttömäisiä, myös tyylikkään naisellisia. Feminiinisyys niistä suorastaan huokuu läpi ja ainakin itse tunnen oloni äärettömän naiselliseksi kauniissa kukkakuvioidussa mekossa. Mielestäni jokaisella naisella pitäisi olla ainakin yksi kukallinen mekko garderoobissaan odottamassa käyttöä jonain kauniina kesäisenä päivänä!

Kukkamekon asustaminen

Jos olet joskus pohtinut, millaiset asusteet kukkamekkoon tulisi yhdistää, jotta lopputuloksena on toimiva kokonaisuus, et varmastikaan ole pohdintojesi kanssa yksin. Kukkamekoissa hyvä puoli on kuitenkin se, etteivät ne vaadi kovinkaan kummoisia asusteita, sillä jo kukkakuosi vie aika paljon huomiota pois kaikesta muusta. Toki kukkamekon kanssa voi valita pitävänsä jotain kauniin kevyttä, joka sulautuu hyvin mekkoon. Kannattaa siis vältellä esimerkiksi rohkeiden kukkakuvioitujen laukkujen ja kenkien ja muuten värikkäiden asusteiden yhdistämistä jo valmiiksi eloisan kukkakuvioituun mekkoon, koska vaarana on se, että päätyy näyttämään jonkinlaiselta kasvihuoneelta tai kukkaniityltä. Koko kukkamekon ideahan on oikeastaan se, että se saa loistaa pääosassa kantajansa päällä.

Omat kukkamekkoni

woman-2182924_960_720Itseltäni löytyy noin neljä tai viisi eri kukkamekkoa, joissa kuosit vaihtelevat pienistä kukkaiskuvioista suurieleisiin ruusuihin. Kaikkien mekkojeni kohdalla olen sitä mieltä, että parhaiten sopivat asusteiksi yksiväriset laukut, kengät ja hillityt korut. Omasta mielestäni värin ei tarvitse olla välttämättä mitenkään hillitty, vaan se voi olla rohkeakin, mutta yksivärisenä se tulee kauniimmin esille. Viime kesänä kuljin useitakin kertoja kaupungilla kukkamekossa ja kirkkaankeltaisen käsilaukun ja ballerinojen kanssa ja sain kyllä parikin kertaa ihania kehuja tyylistäni.

Jos ei ihan kirkkaankeltainen laukku sovellu omaan tyyliin, voi ihan hyvin valita jonkun muun värisen laukun. Mekon kangas ja sen väritys vaikuttavat paljon siihen, millaiset laukut sopivat hyvin pidettäväksi kukkamekon kaverina. Tyttömäinenhän kokonaisuus tulee olemaan joka tapauksessa, joten esimerkiksi koruissa saa olla halutessa myös vähän asennettakin. Toisaalta voi vetää myös hempeilylinjalla ja yhdistää kukkamekkoon esimerkiksi jonkun herkän kaulakorun tai siron ja romanttisen rannekorun.

Kukallisen mekon kanssa ei ehkä kannata edes harkita jonkun todella näyttävän ja rohkean korun pitämistä, sillä se tulee todennäköisesti sotimaan kokonaisuutta vastaan. Sanoisin itse niin, että mitä yksinkertaisempana mekkoon yhdistettävän tyylin pitää, sitä kauniimpi tulee lopputuloskin olemaan.

Vyöt

Vyö on todellakin erinomainen asuste pidettäväksi lyhyt- ja polvipituisten kukkamekkojen kanssa. Tänä vuonna muotia seuraava valitsee vyön, joka on ohut ja nätti. Sen olisi hyvä olla jollain tavalla samaa värisävyä kuin mitä mekostakin löytyy, olematta kuitenkaan samaa väriä kuin mekon pääväritys. Jos mekossa on siis esimerkiksi sininen pohja ja pieniä valkoisia, oransseja ja liiloja kukkia siellä täällä, voisi tähän sopiva vyö olla hyvinkin ohut, siro ja valkoinen, jos taas mekosta löytyy ainoastaan kaksi väriä, voi siinä tapauksessa hyvinkin valita vyöhön jonkun aivan toisen värin.

Hattu sopii kukkamekon kaveriksi

Hattu ja kukkamekko ovat kuin unelmapari, jonka erottaminen tuntuu väärältä. Kokeile kukkamekkosi kanssa vaikkapa kaunista norsunluunväristä olkihattua tai vaaleaa aurinkohattua. Toinen auringolta suojaava vaihtoehto on tietenkin jokin kesäinen huivi. Kannattaa huivissakin valita jokin hillitty väri, joka saa kokonaisuuden vaikuttamaan elegantilta ja tyylikkäältä. Liian moni pukeutuja ajattelee, että kukkakuosiin sopii parhaiten toinen kukkakuosi kaveriksi, vaikka ei se tietenkään ihan niinkään mene. Rohkeat kontrastit ja pelkistetty kuvio yhdessä vähän monimutkaisemman kuvion kanssa ovat ihania yhdistelmiä, joita itsekin suosin pukeutumisessa.

Ehkäpä huomenna voisikin taas olla se päivä, kun pukeudun ihanaan kukkamekkoon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *