Mikä on in ja mikä out vuonna 2017?

Itselleni tulee kotiin parikin eri muotiin keskittyvää lehteä, joista luen aina mielelläni kaikki vinkit sen suhteen, millaiset ilmiöt ja tyylit ovat nousussa muodin maailmassa. Nyt kun olen käynyt tutustumassa monen suuremman muotitalon nettisivustoihin ja niiden tämänhetkiseen tarjontaan, ajattelin tässä postauksessani kertoa siitä, mitkä vaikuttavat olevan tänä vuonna niitä kaikkein suurimpia hittejä ja huteja muodissa.

Raidat

Kaikki Marimekon ystävät ja muutkin raitakuosiin hurahtaneet ovat varmaankin onnensa kukkuloilla, koska nyt raitoja näkee todella paljon catwalkeilla. Alkuvuonna siitä on saatu nähdä merkkejä siellä sun täällä, mutta nyt kun ilmat ovat lämmenneet ja porukka alkaa kulkea kevyemmissä vaatteissa, paljastuu pitkähihaisten alta erilaisia raidallisia toppeja ja mekkoja. Itsellänikin hankintalistalla on mustavalkoraidallinen maksimekko, se olisi ihan täydellinen lämpiminä kesäiltoina! Raitojen trendikkyydestä kertoo sekin, että Saks Fifth Avenuen muotijohtaja Roopal Patel kutsui raitoja tänä päivänä vähän samaksi klassisen muodin ilmiöksi, mitä valkoinen t-paita oli muutama vuosi sitten. Raidat tosiaan vaikuttavat palaavan yhä uudelleen ja uudelleen, mutta meille suomalaisillehan se sopii paremmin kuin hyvin!

Maalaukselliset kuosit

Muotimaailmassa ollaan nähty viime aikoina runsain mitoin erilaisia maalattuja kuoseja. Esimerkiksi Célinen, Valentinon, Marnin, Proenzan ja Schoulerin näytöksissä ovat liehuneet sellaiset kankaat, joissa on esillä jonkun tietyn maalaajan taidetta tai ihan vaan muuten kauniita pensselinvedoilla saatuja kuvioita. Huhu kertoo, että tämä maalauksellinen tyyli on tänä kesänä voimissaan. Itse tykkään hirveästi esimerkiksi vesivärien jättämästä hennosta jäljestä, joten jotain sellaista voisin hyvinkin kuvitella vetäväni päälle! Se toisi kivan kontrastin esimerkiksi paidassa tai tunikassa tummaan ja pelkistettyyn alaosaan. Toinen hyvä vaihtoehto voisi olla maalauskuvioilla koristeltu kevyt mekko vaikkapa silkistä tai sifongista. Voin kuvitella, että se olisi todella persoonallinen ja tyylikäs kokonaisuus.

Lenkkarit

shoes-832864_960_720Jos on katsonut yhtään maahan päin kaupungilla kulkiessa, on taatusti huomannut, että lenkkarit ovat olleet tämän vuoden pop-kenkä. Talvellakin nähtiin jo joillain Adidaksen ja Niken mustia lenkkareita, mutta nyt kaikilta löytyy sellaiset, vaikkei lenkille oltaisikaan menossa. Lenkkarit sopivat asuun kuin asuun tänä kesänä, eikä kukaan katso kieroo. Musta kuosi ja valkoiset pohjalliset taitavat olla se pääväri kengissä, mutta kesän myötä lenkkareilla saa leikitellä. Rohkeasti vaan glitteriä, leopardikuosia ja satiinia kuvioihin! Puhtaan klassiset lenkkarit alkavat tuntua vähän tylsiltä ja kaupoissa onkin alkanut näkyä esimerkiksi erilaisin kuvioin ja emojein varustettuja lenkkareita. Itselläni on mietinnässä vaaleanpunaiset “addut”, jos niitä vielä jostain saa. Erityisesti Adidaksen pastellinsävyiset Gazelle-malliston tossut taitavat olla todella suosittuja, sillä kaveri sanoi ettei hän meinannut niitä mistään löytää.

Suloisesta romantiikasta raikkaaseen graafiseen tyyliin

Viime kesä oli romantiikan ja suloisten hempeiden sävyjen aikaa. Tyttömäiset tulppaanihameet ovat nyt väistyneet uuden muodin tieltä, sillä tänä kesänä trendikkäimmät vetävät päälleen vähän terävämmät, epäsymmetriset helmat. Nyt alusvaatteissakin olen huomannut sitä, että yhä vähemmän näkee pehmeän hempeää pitsiä ja sen sijaan esillä ovat voimakkaammat ja rohkeammat asut, jotka ovat toisaalta moderneja, mutta toisaalta sisältävät myös vanhoja muoti-ilmiöitä kuten korsetit.

Korot madaltuvat jälleen

Ainakin omat jalkani kiittävät ja kumartavat tätä: yli 10 sentin korot eivät olekaan enää sitä kuuminta mahdollista muotia. Nyt naiset ovat oivaltaneet sen, mitä olen itsekin odotellut jo kauan. Mukavuus ja käytännöllisyys ovat kaikkein parasta muotia. Ehkä juuri tämä selittää sen, miksi lenkkarit ja matalat pohjat kengissä ovat tehneet voimakasta nousuaan viime vuosina ja räjäyttäneet potin tänä vuonna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *