Millainen asu sopii hääjuhlaan?

Postiluukusta kolahti hiljattain kutsu alkusyksynä pidettäviin hyvän ystäväni häihin. Mielessä rupesin heti miettimään, millaiset vaatteet sinne pitäisi laittaa päälle. On pakko tunnustaa, etten ole häissä käynyt ainakaan viiteen vuoteen, joten en ole aivan kartalla sen suhteen, millaiset asut ovat sopivia tilaisuuteen.

En todellakaan halua erottua joukosta ja viedä huomiota pois päivänsankareilta eli avioparilta. Siksi ryhdyinkin heti selvittämään, mikä on tämän päivän etiketti häävieraiden pukeutumisen suhteen ettei tulisi millään lailla vedettyä övereitä. Tykkään pukeutua näyttävästi, mutta tiedän myös hyvin sen, etteivät toisen ihmisen häät ole se oikea paikka itsensä toteuttamiseen. Paras vinkki, jonka tähän mennessä olen bongannut on se, että hääpari itse määrittelee hyvin pitkälti sen, millaiset häistä tulevat ja miten vieraiden kannattaa pukeutua. Kuulemma kutsukorteissakin saattaa olla mainittuna pukeutumisen suhteen jotain osviittaa, mutta tässä kutsukortissa, jonka postissa sain, ei siihen oltu viitattu millään lailla.

Pukukoodin oletan olevan juhlapaikan perusteella vähän siistimpi kuin vain casual. Arkiasu juhlakoruilla tuunattuna ei siis tässä tapauksessa käy, vaan pitänee valita ylle jotain vähän fiinimpää. Miehillä on niin paljon helpompaa, sillä usein voi vaan vetää päälleen tummansinisen tai tummanharmaan puvun ja kaulaansa kietoa jonkun kivan solmukkeen tai solmion. Naisten asuun liittyy niin paljon yksityiskohtia, joista jokainen tulee ratkaista.

girl-1526873_960_720Koska itse olen menossa iltapäivällä alkaviin ja myöhään iltaan saakka jatkuviin häihin, on ihan korrektia vetää ylleen juhlamekko, jonka helman pituus voi olla mitä vaan polvien kohdalta nilkkoihin saakka. Iltapukua pääsee niin harvoin käyttämään, että oikein innolla olen selaillut tämänhetkistä valikoimaa parissa eri nettikaupassa. Rakastan täyspitkiä juhlapukuja, joissa on upea leikkaus ja laadukas kangas. Liian usein näkee tytöillä todella sellaisia mekkoja, joissa on vain menty edullisimmalla mahdollisella linjalla. Näissä tapauksissa mekko usein istuu huonosti ja kangaskin alkaa jo nyppääntyä ensimmäisissä juhlissa. Ymmärrän toki, että budjetin vuoksi ei kaikilla ole varaa sijoittaa huikeita summia johonkin sellaiseen mekkoon, jota käyttää vain muutamia kertoja. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos kohdalle osuu aivan mahtavasti istuva mekko, joka tuo esiin kaikki oman kehon parhaat puolet ja tuntuu kaikin puolin laadukkaalta valinnalta, voi siihen upottaa satasen tai pari ylimääräistä ja nauttia mekon kauneudesta vaikkapa seuraavat 10 vuotta. Asuahan voi aina tuunailla koruilla ja muilla asusteilla, joiden avulla siitä saadaan joka ikinen kerta aivan erinäköinen kokonaisuus.

Olen jo enemmän tai vähemmän päättänyt, minkä tyyppisen mekon aion itselleni hankkia. Tummanharmaa, -ruskea, -metallinhohtoinen tai -vihertävä väritykseltään ja pitkä, klassinen ja hillitty tyyliltään. Haluan sellaisen iltapuvun, joka herättää siinä hetkessä huomiota, mutta jonka ei tajua olevan joka ikisessä juhlassa se sama mekko. Ainoa asia, joka itseäni mietityttää, on näiden häiden osuminen vähän viilenevään vuodenaikaan ja myös iltaan. Ihan paljain olkapäin ei tietenkään muutenkaan voi mennä, koska kirkossa vaaditaan peitettyjä olkapäitä. Mietin vielä, olisiko se paras asuste jokin bolero tai vaikkapa huivi, jonka voi kirkon ajaksi ja myöhemminkin illalla kietoa hartioiden päälle lämmittämään. Joissain muissa blogeissa olen myös bongannut siistejä takkeja, joita voi hyvin pitää iltapukujen ja leninkien seurana. Täytyy vielä vähän pohtia, mihin ratkaisuun päädyn. Myös kaveriltani eli tulevalta morsiamelta aion kysyä viime hetken mielipidettä, ennen kuin asun päädyn itselleni ostamaan tai tilaamaan. Pakko myöntää, että vaikka olen onnellinen kaverini naimisiinmenonkin puolesta, odotan kyllä suurella innolla noita juhlia, sillä niin harvoin pääsee tälläytymään näin hienosti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *