Muodissa mukana

Muoti on parhaimmillaan todella mielenkiintoinen ilmiö, joka jaksaa viihdyttää vuodesta toiseen. Muodikas pukeutuminen on monelle meistä mainio tapa ilmaista itseä ja samalla pönkittää itseluottamusta. Muodin mukana pysymistä saattaa joku ilkkua turhamaiseksi, mutta olen kyllä itse vakaasti sitä mieltä, että muodikas ja trendeistä perillä pysyvä ihminen on usein menestyvä myös sekä ammattillisesti että henkilökohtaisessa elämässä.

Muotitrendit kuitenkin muuttuvat jatkuvasti ja on oikeastaan mahdotonta pystyä seuraamaan jokaikistä muotioikkua. Vaikkei työskentelisikään muotialalla, voi silti hyvin päästä jyvälle muodin pääpiirteistä, joista voi sitten poimia omat suosikkinsa käytettäväksi omassa tyylissään. Seuraavaksi ajattelin listata muutaman sellaisen lähteen, joista itse ammennan todella paljon ideoita omaan pukeutumiseeni.

Muotiviikot ja satunnaiset muotinäytökset

fashion-show-1746590_960_720Seuraan aina esimerkiksi Pariisin ja New Yorkin muotiviikkoja, koska niiden aikana esitellään tulevan vuoden muodin pääelementtejä. En tietenkään itse edes unelmoi muotiviikoille osallistumisesta paikan päällä, vaan minulle riittää ihan hyvin se, että pääsen katsomaan videolta tai edes kuvista, millaisia vaatteita siellä esitellään.

Olen seuraillut muotiviikkoja jo parin vuoden ajan ja todennut, että niistä todella saa aika hyvin osviittaa sen suhteen, mitä on meneillään olevan vuoden muodin osalta tiedossa. Kannattaa tietysti muistaa, että catwalk-malleilla saattaa olla päällään aika radikaalejakin luomuksia. Kun vaatetta säädetään ja siitä tehdään katu-uskottavampi, on lopputulos useimmiten huomattavasti hillitympi ja siten miellyttävämpi laittaa päällekin. Muotiviikkojen seuraaminen on siitä hyvä juttu, että silloin pääset jyvälle muodin uusimmista tuulista ennen kuin kukaan muotilehdistä inspiraatiota pukeutumiseensa ammentava ehtii sanoa yhtään mitään.

Muotijulkaisut, blogit, lehdet

Luen todellakin ahkerasti kaikkea muotiin liittyvää vapaa-ajallani. Esimerkiksi muutamaa muotilehteä tulee aika usein luettua, joten esimerkiksi Vogue ja Harper’s Bazaar tulevat kyllä aika hyvin kahlattua läpi niiden ilmestyttyä. Seuraan myös muutamaakin eri muotiin keskittyvää blogia, joista saan mukavasti inspiraatiota omaankin blogiini. Näistä blogeista saa toisten ihmisten kirjoittamia vinkkejä uusien trendien ja lupaavien merkkien suhteen.

Sosiaalinen media tiedonlähteenä

Olen aika kova käyttämään sosiaalista mediaa. Monet seuraamistani bloggaajista, muotisuunnittelijoista ja malleistakin käyttävät esimerkiksi Twitterin ja Instagramin kaltaisia palveluita jakaessaan omia suosikkitrendejään ja inspiraationlähteitään. Tykkään itse kovasti seurata esimerkiksi Gigi ja Bella Hadidin tilejä, mutta myös esimerkiksi japanilaisen muotisuunnittelija Kenji Fujimoton tekemisiä tulee seurattua aika paljon. Pistän joskus vaan hashtagillä hakuun Instagramiin muotiin liittyviä avainsanoja kuten #muoti tai #fashion, jolloin silmien eteen avautuu ihan valtavasti mahtavia tyylejä ja ideoita! Julkkiksilta saa paljon ideoita, joita voi sitten soveltaa omaankin pukeutumiseensa.

Näyteikkunaostoksille

Kiertele kaupungilla ja ostoskeskuksessa ilman aikomustakaan ostaa. Yksi parhaimmista tavoista pysyä muodin harjalla on kiinnittää huomiota jatkuvasti siihen, millaisia tuotteita on vaatekaupoissa myynnissä ja millaisia vaatteita mallinukeilla on päällään.

Nettishoppailun taikaa

Nettihän on ihan paras shoppailupaikka, jos kestää tuotteiden palauttamisen ja sen pienen riskin, ettei ostettu tuote sovi esimerkiksi kokonsa puolesta tai sattuu jollain muulla tapaa olemaan vääränlainen. Nettikaupoista voi ostaa itselleen muotia ilman, että pitäisi raahautua hektisen ostoskeskuksen tunnelmaan. Pari näpäytystä riittää, niin oletkin jo kerännyt itsellesi ostoskoriin mieluisia vaatteita, jotka odottavat lopullista vahvistusta.

Itse hoidan esimerkiksi shoppailuhimoa juurikin siten, että lisäilen koriin nettisivulla erilaisia vaatteita. En kuitenkaan välttämättä ollenkaan vie ostoksia lopulliseen vaiheeseen, vaan jo koriin tuotteiden lisäileminenkin on äärettömän hauskaa ja myös opettavaista! Omia suosikkiverkkokauppojani ovat vaatteiden ostamiseen Zalando, Spartoo, Nelly.com ja Asos, mutta on netissä toki kymmeniä muitakin mahtavia shoppailupaikkoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *