Oodi hatuille

Kävelin äsken puiston halki ja vastaan tuli parikin aivan ihanaa naista, jotka olivat uskaltaneet vetää päähänsä olkihatut! Usein niiden käyttäminen koetaan helpommaksi esimerkiksi etelänlomalla kun on oikeasti kuuma ja aurinkoinen ilma, mutta kyllä mielestäni täällä Suomessakin voi aivan hyvin asettaa päähänsä tyylikkään hatun ja lähteä baanalle!

Rakastan erilaisia hattuja

hats-1020835_960_720Rakastan hattuja. Pienenä pidin aina lippalakkia päässä, ja vähän myöhemmässä vaiheessa suosikiksi tuli sellainen kalastajanhattu, jollaisia kaikilla näkyi 2000-luvun alussa. Sittemmin olen laajentanut hattukavalkadiani ja olen testaillut esimerkiksi baskeria, cowboyhattua, olkihattua ja knallia.

Harmittaa jotenkin todella paljon, ettei nykyään enää käytetä hattuja samassa määrin kuin 100 vuotta sitten. Olen ihan heikkona miehiin, joiden päässä keikkuu jokin tyylikäs ja laadukas hattu. Hattu tuo niin paljon lisää persoonallisuutta tyyliin ja se antaa luvan leikitellä, vaikka muu asu olisikin neutraali tai hillitty. Hatun voi ottaa pois hetkessä, jolloin asun koko ilme muuttuu. Hattujahan ei sinänsä tule pitää päässä sisällä, joten niitä ei ihan koko ajan pääse pitämään. Etenkin rannalle ja vaikkapa terassille mennessä hattu on kuitenkin oiva valinta. Suomessa kun kesä on niin kauhean lyhyt, täytyy ottaa irti kaikki riemu lyhyestä lämpimästä kaudesta. Kovinkaan montaa kesähattua ei meidän kesän aikana kerkeä käyttämään, mutta jospa edes muutamaa.

Tämän postauksen taustat

Tämä postaus sai aiheensa siitä, kun kohtasin nuo pari naista puistossa, mistä ensimmäisessä kappaleessa jo kerroinkin. Mielestäni vastaan tulevan ihmisen bongaa heti olkihatussaan, mutta hyvällä tavalla. He olivat kummatkin yhdistäneet hattunsa yksinkertaiseen asukokonaisuuteen. Toisella tytöllä oli musta pitkä trikoomekko ja toiselta löytyi jegginsit ja pitkä tunika. Hattu tavallaan toi asuihin särmikkyyttä ja näyttävyyttä. Vaatii hieman intoa näyttää persoonallisuuttaan ja rohkeuttaan, mikäli olkihatun valitsee päähänsä. Itselleni tulee mieleen, että olkihattua päässä pitävä ihminen on varmaankin itsevarma ja tavallaan myös leikkisä. En tiedä onko se niin, mutta varmasti olkihattuja pitävät tietävät, mitä tekevät!

Olkihattu on trendikäs valinta

Tänä vuonna hatut ja aivan erityisesti olkihatut ovatkin trendikäs valinta. Hatut ovat klassisia ja aina tyylikkäitä, ja mikä parasta, myös käytännöllisiä. Alunperinhän hatun tarkoitus oli olla pään suojana, mutta tietenkin sillä täydennetään tyyliä yhtä lailla.

Olkihattujakin on olemassa monen mallisia ja monen värisiä, eikä muodissa ole mikään tietynlainen hattu, vaan tyyli on vapaa. Jos joku muistaa näyttelijän nimeltään Maurice Chevalier, saattaa mieleen piirtyä kyseisen herran usein käyttämä olkihattu, joka oli kapealierinen ja melko kulmikaskin malli. Jos haluaa, voi yhtä lailla pistää päähänsä leveälierisen hatun, joka ainakin suojaa auringolta tehokkaasti keskipäivällä. Olenpa nähnyt nettikaupoissa myös olkilippiksiä ja -lippoja, jotka ovat aika mielenkiintoisia myöskin, vaikka uumoilen, etteivät ne ainakaan täällä Suomessa nouse kovinkaan suureen suosioon.

Vaikka tässä nyt kirjoittelenkin innoissani olkihatuista, ei minulta tällä hetkellä valitettavasti löydy yhtäkään sellaista vaatekaapin kätköistä. Kyse ei ole siitä, ettenkö haluaisi sellaista hattua pitää. Olen vaan oikeasti aika nirso sen suhteen, millaisen kesähatun päähäni kelpuutan. Mielessäni on jo selkeä ajatus siitä, millainen hattu kävisi. Itse metsästän sellaista olkihattua, joka olisi vaalea ja melko kapealierinen, muttei kuitenkaan kulmikas vaan mieluumminkin pyöreä. Ihanteellisin hattu olisi sellainen, josta löytyisi jokin nauha ympäriltä.

Näin yhdessä kaupassa viime vuonna juuri täydellisen hatun, jonka ympäriltä löytyi ihana pitsikoristeinen musta nauha, mutta jostain syystä kuvittelin, että löytäisin samanlaisen myöhemminkin. Väärässä olin, ja nyt se on jäänyt sen verran kaivelemaan, että taidan heti tämän kirjoittamisen jälkeen perehtyä jälleen asiaan ja koittaa löytää vastaavanlaisen unelmien hatun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *